top of page

c:as

samen onze stad her-denken

Denken over de stad is denken over relaties. Soms confrontaties. Toch moeten zelfs zulke confrontaties uitgesproken kunnen worden. Verhoudingen tussen wonen en werken, feesten en slapen, cultuur en entertainment, groen en grijs, ... , moeten de kans krijgen om tot relaties te komen.

 

Met c:as willen we door ideeën, schetsen, ontwerpen, maar ook via realisaties dit denken mee de ruimte geven. Analyse en synthese zijn uiteraard de basis om dit te kunnen doen. Toch geloven wij dat creativiteit een breder perspectief kan bieden. Soms worden relaties zo complex dat ze niet meer te rationaliseren zijn. Een ontwerp, een concept, biedt op zo'n moment een rode draad om toch alles zijn plaats te geven.

 

Voor ons is dit essentieel voor een gezonde stad: een gigantische verzameling waar alles en iedereen zijn plek heeft, zonder zich in dit systeem opgeloten te voelen. Daarom zijn verhoudingen openbaarheid-geborgenheid, publiek-privé, zo ongelooflijk belangrijk en steeds een uitgangspunt voor onze ontwerpen.

 

Wij leven in Antwerpen. Wij hebben gekozen voor Antwerpen. Het ligt dan ook voor de hand dat het deze stad is die we zo graag onderzoeken. Maar ook aanzetten geven om ze te kneden, te doen evolueren. Want ondanks onze liefde voor deze stad beseffen we zeer goed hoe veel werk hier is. Niet alleen aan huizen waar in lange tijd niets meer aan gebeurd is. Maar ook straten en pleinen en nog veel meer de binnen-gebieden. Hoe kunnen vergane activiteiten en de ruimtes die deze activiteiten gebruikten, omgevormd worden naar omgevingen van morgen. Zeker in een stad als Antwerpen kan dit niet met vaste, starre formules, maar zal er steeds met een breed gezichtsveld gedroomd moeten worden.

 

Dromen doen we niet alleen graag, we pretenderen ook dat we er goed in zijn.

appartementen in voormalige Kopergieterij
Martougin appartementen en kantoren
project Dendermondestraat
stedenbouwkundig plan Piste Deurne
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
bottom of page